Tunnekeskeinen terapia


Terapian tarkoituksena on pureutua ongelmien syihin, jotka ovat usein tiedostamattomia.Terapian avulla on tarkoitus ymmärtää, hyväksyä ja tarvittaessa käydä läpi elämän kipukohtia ja päästää niistä myös irti. Tavoitteena on omien jo olemassaolevien voimavarojen ja hyveiden ymmärtäminen ja niiden esille saaminen.

Terapiassa pääasiallisena menetelmänä käytetään maalausta keskustelun ohessa. Pääasiassa käytetään maalaustekniikkaa, jossa maalataan märillä väreillä märälle paperille. Kyseessä ei ole piirtäminen vaan värien käyttäminen, joten piirustustaitoa ei tarvita.  

Erityisten tunteita voimakkaammin avaavien kukkatippojen, musiikin, keskustelun, mielikuvatyöskentelyn ja värien avulla asiakas pääsee käsiksi alitajunnassa oleviin tunnelukkoihin ja mahdollisesti niiden alkuperään eli varsinaiseen syyhyn. Sen jälkeen voidaan värien tai jonkun muun asiakkaalle sopivan menetelmän avulla purkaa kyseinen tunnetila pois itsestä. Tämän jälkeen voidaan luoda paperille mielikuvien, musiikin ja värien avulla uusi positiivinen kuva omasta elämästä. Näin vapautuu itsestä sekä energiaa, että ihminen pääsee lähemmäksi omia olemassa olevia hyveitään, ideoitaan ja voimavarojaan.

Kukkaterapiatipat, joita käytetään terapiassa tukena myös kotona, auttavat omien sisäisten lukkojen tiedostamisessa ja tunteiden ja mielen hallitsemisessa ja niiden avulla voidaan vahvistaa ihmisen sisällä olevia hyveitä.

Kehon hoitamisessa käytetään Perinteisen kiinalaisen lääketieteen (PKL) oppeihin perustuvia menetelmiä ja äänirautahoitoa. Kehon hoidossa käsitellään sekä meridiaaneja eli energiaratoja sekä niissä sijaitsevia akupisteitä joko käsin painaen tai akupunktioneuloilla. Keho ja mieli tasapainottuvat, kivut ja säryt poistuvat ja ihminen tulee elinvoimaisemmiksi. Hoito on myös hyvin rentouttava.

Ennen kaikkea tunnekeskeinen terapia auttaa ihmistä löytämään oman itsensä, kuuntelemaan sisäistä ääntään ja kulkemaan omaa sielunpolkuaan onnellisena ja hyvinvoivana.

Terapia auttaa sekä kehollisiin ongelmiin että pureutuu hyvin masennuksen ja muiden mielen ongelmien syihin. Psykosomaattiset oireet mm. kivut, huonovointisuus, päänsärky, oksentelu, huimaus, pyörrytys, väsymys, tulehdustaudit, seksuaalinen haluttomuus, erektiohäiriöt jne.ovat merkkejä kehon epätasapainosta fyysisellä, psyykkisellä tai henkisellä tasolla ja terapia pureutuu juuri näiden oireiden syihin.

Tunnekeskeinen terapia voi olla myös terveyttä edistävää ja ennaltaehkäisevää.

Hinta:

80€ / h ja 105€ / 1,5h sis.alv 24%
Sarjaterapiat 210€/3krt 1h terapia ja 285€/3krt 1,5h terapia.


Tarja Repo

puh. 040-703 6453, email. tarja@lumpeenkukka.fi
Vastaanottopaikat:
Tunnekeskus Lumpeenkukka
Tammelan puistokatu 26-28, 33100 Tampere
Lentiläntie 31, 37800 Akaa

 

tarja 18 rajattu 1

 

Tampereen Tunnekeskus Lumpeenkukka, puh. 040-703 6453, Tammelan puistokatu 26-28, 33100 Tampere