Tunnekeskeinen taideterapia

 

Tunnekeskeinen taideterapiamenetelmät perustuvat taideterapian perustajan Margarethe Hauschkan oppeihin, LogoArt -taideterapian kehittäjän Marianne da Silva Pradon menetelmiin sekä Tarja Revon kehittämiin tunnekeskeisiin taideterapiamenetelmiin.

Tarja Repo on kehittänyt vuosien varrella omien kokemustensa ja opintojensa pohjalta uuden taideterapiamenetelmän, tunnekeskeinen taideterapia. Tämä on taideterapiamuoto, jossa voidaan työstää tunteita monin eri keinoin. Tässä taideterapiamuodossa sovelletaan dialogisia, narratiivisia ja ratkaisukeskeisiä menetelmiä maalamisen avulla. Pääasiassa käytetään maalaustekniikkaa, jossa maalataan märillä väreillä märälle paperille. Kyseessä ei ole piirtäminen vaan värien käyttäminen, joten piirustustaitoa ei tarvita. Maalaamisessa voidaan käyttää paljon esim. symboliikkaa. Muita tekniikoita ovat mm. sormin maalaaminen, saven kanssa työskentely sekä muotopiirustus.

Maalauksessa käytetään taustalla musiikkia tukemaan tunteiden purkamista sekä uusien mahdollisuuksien luomista. Mielikuvatyöskentelyn avulla  päästään käsiksi sisällä alitajunnassa oleviin tunnelukkoihin ja luodaan myös uusia haluttuja mahdollisuuksia elämään. Tämä vielä vahvistetaan maalauksen avulla. Oma myönteinen ajattelu muutoksesta tukee prosessia.Tunnekeskeisessä taideterapiassa opitaan myös tunnetyöskentelymenetelmä hengityksen ja ajatuksen avulla.

Kukkaterapiatipat auttavat omien sisäisten lukkojen tiedostamisessa ja tunteiden ja mielen hallitsemisessa ja niiden avulla voidaan vahvistaa ihmisen sisällä olevia hyveitä, kuten rakkautta, iloa. empatiakykyä ja vahvaa itsetuntoa. Kukkatippoja käytetään taideterapiatyöskentelyn tukena.

Hinnat: 80€/h ja 105€/1,5h, sarja 210€/3x1h ja 285€/3x1,5h

Vastaanotot Tampereella ja Toijalassa.


Tarja Repo
Logoart -taideterapeutti
Hyvinvointivalmentaja
Voimavarakeskeinen työnohjaaja
Yhteystiedot: p. 040-7036453 tai tarja@lumpeenkukka.fi


IMG 1317

IMG 1319

IMG 1321

IMG 1323

IMG 1326

IMG 1327

 

 

 

Tampereen Tunnekeskus Lumpeenkukka, puh. 040-703 6453, Tammelan puistokatu 26-28, 33100 Tampere