Kukkatipat

 

kukkatipat

 

Englantilainen tohtori Edward Bach kehitti 1930-luvulla tunteisiin ja mieleen vaikuttavat kukkauutteet eli kukkatipat. Suomalaisista kukista tehdyt kukkatipat ovat erityisesti suunnattu hoitamaan suomalaisille luonteenomaisia piirteitä.Suomalaisista kukista on alettu tehdä uutteita 1990- luvulla. Tässä edelläkävijänä on Frantsilan luomutila, joka kehitti 24 suomalaista kukkauutetta.Sekä englantilaiset että suomalaiset tipat vaikuttavat kuitenkin suomalaisiin ihmissin, vaikkakin eri tavalla.

Kukkatipat, auttavat käsittelemään erilaisia ihmisen jokapäiväisessä elämässä herääviä tunteita. Kukkauutteet yksin eivät luo muutosta ihmisen puolesta, vaan muutokseen pyrkivä ihminen voi uutteiden avulla löytää uusia voimavaroja sisältään. Elimistöön kasaantuneita negatiivisia tunteita voidaan myös vapauttaa kehosta tämän luonnollisen hoitomuodon avulla.

Negatiivisia tunteita on meidän kaikkien sisällä monia kerroksia. Kaikki selittämättömät asiat ja tunteet, lapsuudesta lähtien, jäävät alitajuntaamme ja muuttuvat fyysisiksi sekä psyykkisiksi oireiksi, jos näitä negatiivisia tunteita ei pureta ja käsitellä.

Kukkatipoilla voidaan vaikuttaa myös itseä ja ympäristöä ikävällä tavalla haittaaviin ”luonteenpiirteisiin”, kuten kärsimättömyys, levottomuus, epävarmuus, suvaitsemattomuus, jännittyneisyys, liiallinen hallitsevuus, uhrautuneisuus, katkeroituminen, masentuneisuus, surumielisyys, uupumus jne. Tilalle nousee vapautuneisuutta, itsevarmuutta, kärsivällisyyttä, rauhallisuutta, rohkeutta ja rakkautta.

Uutteet valmistetaan luonnonvaraisista, villeistä kukista, pensaista tai puista ja ne eivät ole allergiaa tai riippuvuutta aiheuttavia. Kukkatippoja voi käyttää kaikki vauvasta vaariin. Kukkatipat sopivat hyvin myös eläimille.

Kukkauutteista valmistettavat tipat sekoitetaan jokaiselle hoidettavalle yksilöllisesti siten, että ne soveltuvat parhaiten kyseisen henkilön tunne- ja elämäntilanteeseen. Kukkauutteista valmistetaan käyttöliuos, jota annostellaan suuhun pienestä pullosta useamman kerran päivässä.

 

Vahvistavat kukkaterapiatipat

Luontaisterapeutti Tarja Repo on kehittänyt oman 15 vuoden kokemuksen sekä asiakkaiden kokemusten pohjalta suomalaisista ja englantilaisista kukkauutteista 19 yhdistelmää arjen hallintaa tukemaan. Tarja on tehnyt myös itse suomalaisista kukista erilaisia kukkauutteita, joita käytetään yhdistelmissä. Kukkatipat on sekoitettu alkoholiin ja säilyvät sen vuoksi pitkään. 

Alla näet tarkempaa tietoa yhdistelmistä: 

Aputipat

Aputipoista voit saada tukea nopeasti kaikissa voimakkaissa tunnetiloissa. Esimerkkinä masennus, onnettomuudet, paniikkitilanteet, läheisen menetys, erotilanteet, pelot ja ahdistus.

Elämän suunta

Haetko elämällesi suuntaa? Oletko tyytymätön joihinkin osa-alueisiin elämässäsi? Tipat tukevat sinua pelkojen voittamisessa, jotta voit löytää oman sielunpolkusi!

Herkkyys

Oletko herkkä ja tunteellinen? Vaikuttavatko toisten ihmisten energiat ja tunteet sinuun voimakkaasti? Saat suojaa ja vahvuutta kukkatippojen avulla ja voit paremmin.

Ilo

Onko ilosi kadonnut jatkuvan suorittamisen ja negatiivisten tunteiden alle? Löydä ilo sydämestäsi ja nauti elämästäsi!

Intuitio

Sinulla on olemassa luova alitajunta, joka koko ajan yrittää auttaa sinua ja tuoda hyviä ratkaisuja. Avaudut vastaanottamaan omaan sisäistä viisauttasi kukkatippojen avulla.

Itsetunto

Itsetuntotipat auttavat sinua olemaan aito oma itsesi ja pystyt tekemään rohkeita valintoja elämässä. Vahva itsetunto on myös oppimisen perusedellytys. Vahva itsetunto löytyy sinusta!

Lempeys

Muistatko huomioida myös itsesi, eikä aina vaan muita ihmisiä? Rasitatko itseäsi liiallisella suorittamisella? Ole lempeä, armollinen ja myötätuntoinen itseäsi kohtaan niin vaadit yhä vähemmän myös muilta. Tipoista saat tukea muutokseesi!

Läsnäolo

Tuntuuko sinusta, että on vaikeaa olla läsnä juuri tässä hetkessä, mieli kulkee menneessä ja tulevassa, murehdit ja olet levoton ja uneton. Voit löytää aidon läsnäolon elämääsi!

Muutos

Oletko muutoksen pyörteissä vai onko muutos toiveissasi. Kukkatipoista saat voimaa ja lujuutta lähteä muutokseen ja mennä prosessin läpi.

Naiseus

Onko suorittaminen ja maskuliininen voima ottanut sinusta vallan? Onko luovuutesi kadonnut? Tipat auttavat sinua löytämään oman olemassa olevan naiseutesi, feminiinisyytesi ja luovuutesi. Saat olla aidosti Nainen!

Potku

Onko sinun vaikeaa tarttua asioihin, vaikka ideoita riittää? Onko aloitteenteko vaikeaa? Syökö kaamosaika voimasi? Potku löytyy sinusta ja kukkatipat tukevat sinua!

Päätös

Onko elämässäsi juuri nyt jonkin päätöksen aika? Onko keskittyminen ja oppiminen sinulle vaikeaa? Tipat tukevat sinua oppimisessa, keskittymisessä ja päätöksenteossa.

Rakkaus

Aito rakkaus perustuu vastavuoroisuuteen, luottamukseen, hyväksymiseen ja kunnioittamiseen. Rakkaus omaa itseä kohtaan mahdollistaa myös toisen ihmisen aidon rakastamisen. Empatiakykyä aukaisevat kukkatipat. Sydämellesi!

Rohkeus

Pelot ovat usein esteenä elämässäsi. Kaipaat varmasti rohkeutta monissa sosiaalisissa tilanteissa, esim. esiintymistilanteissa. Nämä tipat sopivat myös koe- ja koulujännitykseen.

Sopu

Vaaditko itseltäsi tai toisilta liikaa? Kykenetkö kuuntelemaan toista ihmistä? Opi kuuntelemaan toista ja itseäsi niin olet sovussa itsesi ja muiden kanssa! Koko perheen kukkatipat, parisuhteelle ja lapsille vaikka päivittäin.

Tasapaino

Onko sinulla joskus ”hermot” kireällä? Tunteet hallitsevat sinua, etkä sinä tunteitasi. Tippojen avulla voit olla helpommin tässä ja nyt juuri sen asian kanssa, josta on kyse.

Toivo

Sinulle, jota on haavoitettu ja olet epätoivoinen elämän suhteen. Esim. eronneille ja läheisensä menettäneille. Toivoa on aina olemassa, kun vain luotat siihen.

Vapaus

Onko sinun vaikea päästää irti vanhasta, myös materiasta? Tunnetko olevasi läheisriippuvainen? Tipat auttavat sinua olemaan vapaa itsellesi riippumatta muista ihmisistä. Löydä sisäinen valosi!

Voima

Oletko väsähtänyt työstä tai opiskelusta? Onko sinulla kenties ollut pitkä sairaus tai raskas elämän vaihe? Voit löytää voiman itsestäsi! Joskus se tapahtuu vain levon kautta. Tipat tukevat toipumistasi.

Tiedustelut: Tarja Repo 0407036453, tarja@lumpeenkukka.fi 

Kukkatippojen hinnat, sis. alv 24%:

á 10ml : 1 pullo 10€ + postituskulut 5€              

              5 pulloa tai enemmän á 9€/plo + postituskulut painon mukaan.

              Koko 19 pullon sarja 152€ + postituskulut painon mukaan.

Voit tilata kukkaterapiatippoja postitse.

Tilaukset tehdään sähköpostilla osoitteeseen info@lumpeenkukka.fi

Ilmoita tilauksen yhteydessä osoitteesi ja puhelinnumerosi. Laskun kukkatipoista saat sähköpostilla tai pankkisiirtona kukkatippojen mukana. 

Tampereen Tunnekeskus Lumpeenkukka, puh. 040-703 6453, Tammelan puistokatu 26-28, 33100 Tampere