Kukkatipat

Englantilainen tohtori Edward Bach kehitti 1930-luvulla tunteisiin ja mieleen vaikuttavat kukkauutteet eli kukkatipat. Suomalaisista kukista tehdyt kukkatipat ovat erityisesti suunnattu hoitamaan suomalaisille luonteenomaisia piirteitä. Sekä englantilaiset että suomalaiset tipat vaikuttavat kuitenkin suomalaisiin ihmissin, vaikkakin eri tavalla.

Kukkatipat, auttavat käsittelemään erilaisia ihmisen jokapäiväisessä elämässä herääviä tunteita. Kukkauutteet yksin eivät luo muutosta ihmisen puolesta, vaan muutokseen pyrkivä ihminen voi uutteiden avulla löytää uusia voimavaroja sisältään. Elimistöön kasaantuneita negatiivisia tunteita voidaan myös vapauttaa kehosta tämän luonnollisen hoitomuodon avulla.

Negatiivisia tunteita on meidän kaikkien sisällä monia kerroksia. Kaikki selittämättömät asiat ja tunteet, lapsuudesta lähtien, jäävät alitajuntaamme ja muuttuvat fyysisiksi sekä psyykkisiksi oireiksi, jos näitä negatiivisia tunteita ei pureta ja käsitellä.

Kukkatipoilla voidaan vaikuttaa myös itseä ja ympäristöä ikävällä tavalla haittaaviin ”luonteenpiirteisiin”, kuten kärsimättömyys, levottomuus, epävarmuus, suvaitsemattomuus, jännittyneisyys, liiallinen hallitsevuus, uhrautuneisuus, katkeroituminen, masentuneisuus, surumielisyys, uupumus jne. Tilalle nousee vapautuneisuutta, itsevarmuutta, kärsivällisyyttä, rauhallisuutta, rohkeutta ja rakkautta.

Uutteet valmistetaan luonnonvaraisista, villeistä kukista, pensaista tai puista ja ne eivät ole allergiaa tai riippuvuutta aiheuttavia. Kukkatippoja voi käyttää kaikki vauvasta vaariin. Kukkatipat sopivat hyvin myös eläimille.

Kukkauutteista valmistettavat tipat sekoitetaan jokaiselle hoidettavalle yksilöllisesti siten, että ne soveltuvat parhaiten kyseisen henkilön tunne- ja elämäntilanteeseen. Kukkauutteista valmistetaan käyttöliuos, jota annostellaan suuhun pienestä pullosta useamman kerran päivässä.

Ks. Tarja Revon terapiahoidoista Tunnekeskeinen kukkaterapia.

 

Tampereen Tunnekeskus Lumpeenkukka, puh. 040-703 6453, Tammelan puistokatu 26-28, 33100 Tampere