Taideterapiaryhmä, kevät ja kesä 2012.

Kaikilla ryhmäläisillä myös kukkatipat käytössä.

”Omalta kohdaltani voisin sanoa, että jännitin taideterapiaan tuloa, koska en ole pensseliä kouluaikojen jälkeen kädessäni pitänyt. En osaa siis maalata, tai piirtää. Vaan sitähän ei terapiassa tarvitakaan! Jo siis pelkästään tuosta pelosta pääseminen oli iso juttu, vapauttavaa ja antoisaa, sitä tarvitsemaani elämään heittäytymistä. Ja sain jälleen yhden uuden tavan olla luova, ilman rajoja.
Värit ovat aina olleet minulle todella tärkeitä, joten niiden vaikutus oli vahva, löysin niistä paljon iloa, josko myös pohdittavaa ja ikäviäkin tunteita. Muutamat sisään jumittuneet asiat aukesivat ja tulivat itkuina tai unina ulos. Luultavasti pääsin jo liian tiukoista rajoistanikin aika paljon eroon, tästä on hyvä jatkaa leveämpää tietä eteenpäin.  Ryhmä sinänsä oli rento ja ihmiset avoimia ja miellyttäviä, keskustelu ja kokemusten jakaminen sekä teosten kommentointi siinä taiteilun ohessa oli oikein antoisaa. Ohjaus oli sopivan ohjeistavaa, mutta kuitenkin tilaa antavaa - ja kysyähän sai koska vaan mistä vaan.”

Maarit 42v.

”Kokemus oli valtaisan merkityksellinen, jopa mullistava. Tarjan lempeällä ja selkeällä opastuksella sain mahdollisuuden antaa ajatuksille ja tunteille muotoja ja värejä, ja työskennellä näiden kanssa alitajunnan ohjauksella. Oli todella vapauttavaa ilmaista sisäistä maailmaansa ja vapaalla & välittömällä tavalla jäsennellä sitä; houkutella vähitellen muutokseen. Tarja antaa sopivasti tilaa oman itsen julkitulolle sekä vinkkejä huomion kohdistamiseen ja tarkentamiseen yksityiskohtiin, jotka yksin maalatessa voisivat jäädä huomioimatta. Pidin kovasti Tarjan myönteisestä pohjavireestä: suuntauksesta kohti positiivista ja haasteellisten alueiden muokkaamista valoisiksi. Tarja rohkaisi näkemään muutoksen prosessina, jota voi työstää kaikessa rauhassa pikkuhiljaa – tämä on ehkä kurssin suurin anti omalla kohdallani: ettei asioiden tarvitse muuttua hetkessä.
Kärsivällisyyskoulutusta =) Suosittelen taideterapiaa lämpimästi jokaiselle, joka haluaa oppia uutta itsestään ja tutkia vähitellen koko sisäistä värikirjoaan. Leikkimielellä syväsukellukselle rohkeasti vaan – sopii kaikille piirustustaitoon katsomatta!”

Riikka 39v.

Kati, 33v, kaipasi elämäänsä muutosta. Elämä oli ikään kuin jumittunut paikalleen. Suhde nykyiseen mieheen oli heilunut puoleen ja toiseen jo parin vuoden ajan. Katilla on menneisyydessä isän kanssa ollut ongelmia ja hän on elänyt isästään hyvin kaukana melkein koko lapsuutensa. Kati sairastaa myös crohnin tautia. Taideterapia vaikutti hyvin voimakkaasti Katiin. Myös paranemisprosessi lähti käyntiin erään maalauskerran jälkeen. Taudin oireet nousivat pintaan voimakkaina vuorokauden ajaksi. Muutos Katissa alkoi tapahtua nopeasti ja hän sai energiaa ja voimaa muutokseen omassa elämässään. Hän löysi oman voimansa ja alkoi hiljalleen toteuttaa omaa tahtoansa ja sydämensä ääntä.

Tampereen Tunnekeskus Lumpeenkukka, puh. 040-703 6453, Tammelan puistokatu 26-28, 33100 Tampere